2013. július 1., hétfő

Kattints bátran! tanfolyam 4.

Június 27-én, csütörtökön 9 órakor találkoztunk ismét a Kattints bátran! tanfolyam hallgatóival, hogy megtartsuk a 4. három tanórából álló alkalmat. Az egész délelőttös jókedv garantálva volt, mikor kiderült a 4. alkalom tematikája: végre a várva várt, az internettel foglalkozó órák! 
Kezdtük a napot az internetes alapismeretekkel, majd röviden áttekintettük az internet kialakulását és történetét, majd pedig a felépítését, használatát vettük górcső alá. Érintettük az internet világának problémáit is: gyermekek veszélyeztetése, illegális letöltések, szerzői jogok, vírusok.
Majd a gyakorlat követte a sok elméleti ismeretet. Megismerkedtünk az internetes böngészők használatával, lehetőségeivel. Majd a Google-ban kerestünk megannyi keresési mód szerint, a képekre való keresés lehetősége mindenkit elvarázsolt. Ezután megismerkedtünk a nap utolsó harmadában a Wikipédia nevű internetes enciklopédiával. Kerestünk híres embert, festményt, hallgattunk Mozartot. Vidám és eredményes napot zártunk ismét, a következő alkalommal e-mail fiók készítése és az elektronikus levelezés használata lesz a téma, amely már előre felvillanyozta a résztvevőket!

Folytatás július 4-én!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése