2013. április 29., hétfő

Kattints bátran! tanfolyam V.

Megtartottuk a Kattints bátran! tanfolyam ötödik napját is, minderre április 25-én került sor, a már jól megszokott 9 órai kezdéssel. Az előző órához kapcsolódva keresési feladatokat kaptak a hallgatók, mely amolyan "bemelegítés" volt az első óra elején. Meg kellett keresni az interneten egy-egy író születési helyét és időpontját, állatkertek megközelítési lehetőségeit, épületekről képeket. A "diákok" között egy-egy keresési feladatnál "nagy rivalizálás" tört ki: aki először jutott megfejtéshez, érezhetően nagyon büszke volt.
Ezután rátértünk a mai fő témánkra: az e-mail világára. Szó volt az elektronikus posta alapismeretekről, alapelveiről, majd pedig egy ingyenes levelező rendszerbe hoztunk létre mindenki számára egy postafiókot. Megismerkedtünk a levelező rendszer felületével, lehetőségeivel, majd nem maradt más hátra mint kipróbálni az újdonságot: egymásnak küldtek e-mailt a hallgatók. Vidám percek voltak ezek, hiszen örök ifjú tanulóink egymás után küldték egymásnak a humorosabbnál humorosabb levél-morzsákat, ami kivétel nélkül mindig nagy derültséget okozott a levél fogadójánál.
Túl az ötödik alkalmon, már csak két alkalom maradt a tanfolyamból, amelyeken a mindenki számára hasznos oldalakat fogjuk felkeresni, valamint a közösségépítő oldalakról is lesz pár szó. A végén pedig egy kis vizsgával zárunk.
Folytatás május 2-án!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése