2013. április 22., hétfő

Kattints bátran! tanfolyam IV.

Április 18-án, csütörtökön 9 órakor találkoztunk ismét a Kattints bátran! tanfolyam hallgatóival, hogy megtartsuk a 4. három tanórából álló alkalmat. A már beköszöntött szép tavaszi időnek köszönhetően mindenki vidáman és megannyi "kertészeti" élménnyel gazdagodva foglalt helyet a könyvtár számítógépes sarkában. A jókedv csak fokozódott, mikor kiderült a 4. alkalom tematikája: végre a várva várt, az internettel foglalkozó órák! 
A nap az internetes alapismeretekkel kezdődött. Röviden áttekintettük az internet kialakulását és történetét, majd pedig a felépítését, használatát vettük górcső alá. Érintettük az internet világának problémáit is: gyermekek veszélyeztetése, illegális letöltések, szerzői jogok, vírusok.
Az elméleti részt pedig a gyakorlat követte. Megismerkedtünk az internetes böngészők használatával, lehetőségeivel. Majd a Google-ban kerestünk megannyi keresési mód szerint: a képek keresése a weben, valamint a Google térképen való keresés mindenkit elvarázsolt. Ezután megismerkedtünk a nap utolsó harmadában a Wikipédia nevű internetes enciklopédiával. Kerestünk híres embert, festményt, hallgattunk Mozartot. Vidám és eredményes napot zártunk ismét, a következő alkalommal e-mail fiók készítése és az elektronikus levelezés használata lesz a téma, amely már előre felvillanyozta a résztvevőket!
Folytatás április 25-én!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése