2013. április 15., hétfő

Kattints bátran! tanfolyam III.

Április 11-én tartottuk a Kattints bátran! tanfolyam harmadik tanóráját. Már az óra megkezdése előtti percekben, közfelkiáltás formájában kérték a hallgatók, hogy ismételjük át a fájl- és mappakezelés órán hallottakat, tanultakat. Mivel ez szokott a legproblémásabb téma lenni általában, így az oktató szívesen engedett a vox populinak. Mivel a harmadik alkalommal a szövegszerkesztés került palettára, így összekötöttük a két témát. Saját névvel mappát hoztunk létre a számítógépek merevlemezén, és ebben kellett egy szöveges, valamint egy kép formátumú fájlt elhelyezni. Így egy kicsit életszagú is lett a feladat, hiszen erre otthon is sor kerülhet számítógép használat közben.
Tehát a feladat adott volt. Először a képpel kezdtünk. Az internetről képeket mentettünk le a saját mappánkba. Nagy élvezetet jelentett a képek kiválasztása, hiszen tetszés szerint lehetett különböző témájú képeket keresni. Ezután jött a szövegszerkesztés a Microsoft Word programban. Megismerkedtünk magával a programmal, felépítésével, használatával, a beírt szövegrészek formázásával. A hallgatóknak elnyerte a tetszését, hogy mindenki szabadjára engedhette kreativitását: színes betűk, betűtípusok, színes szövegkiemelés, beszúrt képek. Majd pedig a záró feladat következett, mely nem volt más, mint egy levél írása az oktató számára (természetesen a levelet bizonyos szempontok szerint formázni kellett), majd pedig ennek elmentése a mappánkba.
Ez mindenkinek sikerült, úgyhogy úgy summázhatjuk a napot, hogy összekapcsolva egy előző órai anyagot egy új anyaggal, sikert értünk el mindkét témában. Így nyugodt szívvel kanyarodhatunk rá a tanfolyam leginkább várt részére: az internetes órákra.
Folytatás: április 18.!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése