2013. június 10., hétfő

Kattints bátran! tanfolyam 1.

A nagy érdeklődésre való tekintettel egy új Kattints bátran! tanfolyam vette kezdetét június 6-án (csütörtökön), szinte máris az előző tanfolyam befejezése után.
A tanfolyam célja, hogy az idősebb, nyugdíjas korosztályt is bekapcsoljuk a számítógép használat és az internetezés vérkeringésébe. A tanfolyam során hét alkalommal találkozunk a "diákokkal", ez alatt elsajátítják az alapszintű számítógép használati ismereteket, fájl- és mappakezelést, alapszintű internetes ismereteket, elektronikus levelezést, internetes kereséseket, a mindenki által hasznos weboldalak használatát.
A szokásos 9 órakor "csengettek be" az első órára. Az első fél óra még egy nagyon jó hangulatú bemutatkozás, ismerkedés jegyében telt, majd pedig ráhangolódásképpen beszélgettünk az internetről, annak a világunkban elfoglalt helyéről és a fiatalokhoz való viszonyáról. Abban mindannyian megegyeztünk, hogy az internetezésnek rengeteg pozitív oldala van és érdemes elindulni ezek felfedezésére.
Ezután rátérve az első óránk anyagára, megismerkedtünk magával a számítógéppel. Megismertük részeit, felépítését, használatának alapvetéseit, majd pedig a számítógépeken lévő operációs rendszerrel ismerkedtünk meg. A "diákok" nagy tudásszomjjal vették magukhoz az újabb és újabb ismereteket. És ahogy az lenni szokott, a szünetben megindult az elmaradhatatlan unoka-bemutatás.
A első alkalom végeztével jó hangulatban váltunk el, a jövő héten fájl- és mappakezeléssel fognak megismerkedni a hallgatók.

Folytatás június 13-án, csütörtökön!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése